Page 1 of 1

form refresh

PostPosted: Tue Apr 09, 2013 3:49 pm
by bigjohn888jb
What I'm trying to do is use 1 database to capture a upc with the iphone scanner. I have setup a relationship to an inventory database. What I would like to do is capture a new upc and have the form refresh with the new upc without saving and quitting back to the database. This would allow for a quick price check, but I don't need to save the data.

Re: form refresh

PostPosted: Wed Apr 10, 2013 8:13 am
by dhaupert
Hi there,

Could you expand upon what you're saying? I'm not following the flow of what you're hoping to do!

Re: form refresh

PostPosted: Wed Apr 10, 2013 10:52 am
by bigjohn888jb
Hi,
I imported an inventory that has a upc field, the item description and it’s 3 different price levels. I created another database with the same upc field that I made a relationship to the imported inventory. Then I made a form with a button that activates the iphone camera to scan a upc code into the upc field. When I accept the scan, I go back to the form and it shows the newly scanned upc, but unless I save and quit the form, the relationship does not update. I’d like to stay in the form and save and have the relationship show on the form that items prices. What I’m dealing with is a showroom that is used a couple of times a year and we want to have the reps go out in the showroom with their phones, scan the upc and very quickly determine that the price is right and move on to the next item or wrong and then they pull the item so a new bar code label can be printed.

thanks,

John

Re: form refresh

PostPosted: Wed Apr 10, 2013 11:11 am
by dhaupert
Hi John,

Thanks for clarifying- it makes perfect sense now! I see what you mean as well, I do update any calculations but not just relationship values in this case. I'm marking this as a bug and in the next update I will try to address this. I'll be honest in that I don't have a due date for the next update as the next one was slated to be a big update with the cloud sync and probably not out until summer. But if there are any showstopper bugs I may have to push out a maintenance update before then.

If the fields you are bringing over via relationships are numeric, a workaround might be to create a calculation field that is the relationship field + 0. Then use this as the source to show on the form. That may very well update after you return from the barcode scan. Give it a try!

Re: form refresh

PostPosted: Wed Apr 10, 2013 1:20 pm
by bigjohn888jb
Well it was worth a shot, but even though the calculations are redone, I think they are still using the values in the current record since the relationship does not move until it is saved. A save button without a quit would probably be all that is needed. Thanks for the suggestion.

Re: form refresh

PostPosted: Wed Aug 07, 2013 11:22 am
by ruimac
I have exactly the same problem.
I have a popup field that is checked against another database and a field of Relationship type that is not being refreshed.
If I go to the next record and back (or to the previous and back), the field is correctly updated. However, it is not updated when switching or selecting values from the popup.
Is there any update scheduled to fix this?

Rui Batista

Re: form refresh

PostPosted: Wed Aug 07, 2013 3:01 pm
by dhaupert
Hi Rui,

The next update on iOS is scheduled for the coming month or two in time for iOS7's impending release. While I have not yet addressed the bug, I hope it will be fixed for this release!

Re: form refresh

PostPosted: Wed Aug 07, 2013 5:59 pm
by ruimac
Great news :-)
Thank you very much for the swift reply.

Rui Batista