Page 1 of 2

HanDBase v4.1.5 Development version released!

PostPosted: Thu Jul 02, 2009 7:58 pm
by dhaupert
Thanks for your patience with these builds. Finally, the new development versions of the following products are available for download:

HanDBase for Windows Mobile Classic/Professional (Pocket PC)
HanDBase Plus for Windows Mobile Classic/Professional (Pocket PC)
HanDBase Professional for Windows Mobile Classic/Professional (Pocket PC)
HanDBase Enterprise for Windows Mobile Classic/Professional (Pocket PC)
HanDBase Forms for Windows Mobile Classic/Professional (Pocket PC)

The items fixed can be found in this knowledgebase article.
http://www.ddhsoftware.com/knowledgebase.html?read=323

Answers to common questions:
What is a development version?

A development version is like a public beta version. When we make significant changes to a program that is not part of a major update (eg, 4.0, 5.0), we like to make sure that no new problems surfaced in the fixes we made. While we did test this application in house and with testers, it's best to keep the current release version as the current release, and only those who are needing some of the above changes can take the initiative to download the development version. Should you run into any issues, you can always come back to the Registered User's page and download the current release version to get back to where you were before. As with any update, I'd suggest backing up all your files before performing the update.

How do I get the development version?

Log into the Registered users page:
http://www.ddhsoftware.com/download
Username: Your email address
Password: what password you were given at purchase (not your license key). If you don't have this, click the lost password option on the above page and we'll email it to you.

Next to each product you'll see the Download button- that is NOT the one you want as it's the latest release version. Instead, select the option under the words: Latest Development Version: 4.1.5 build D1 to download. That will get you the installer for the development version!

Why was the bug xxx I reported not fixed in this version?

This version addresses most all bugs we were able to verify and duplicate in house. If we can't duplicate the bug we can't fix it. If your submission was not verified, chances are we emailed you back to say we needed more help duplicating the issue on our end. If we didn't, there is a chance we missed it or it fell through the crack. If so, very sorry about that. Feel free to comment in this topic if this is the case, and I can comment on that particular issue or follow up with you.

Is this going to be the release version?

If we find no issues, or can fix any small remaining bugs or issues without any major changes, we will likely just release the slightly fixed version in a few weeks. If there are any significant issues, we'll likely release another development version before the release version.

Hope this version works well for you!

Re: HanDBase v4.1.5 Development version released!

PostPosted: Fri Jul 03, 2009 12:50 pm
by gsman
This is what I get when i click the download link:

File Not Found: /home/virtual/ddhsoftware.com/usr/local/share/develfiles/setup_handbase4proppc.exe

Re: HanDBase v4.1.5 Development version released!

PostPosted: Fri Jul 03, 2009 1:17 pm
by DavidDevaneyJr
gsman wrote:This is what I get when i click the download link:

File Not Found: /home/virtual/ddhsoftware.com/usr/local/share/develfiles/setup_handbase4proppc.exe


This Download problem has been corrected. Please try downloading again. I apologize for any inconvenience.

Re: HanDBase v4.1.5 Development version released!

PostPosted: Sun Jul 05, 2009 12:04 pm
by arnaudo
Hello,
i have downloaded the file, but when i tried to launch it i get an error: unable to execute in a temporary directory.

This problem not succeed with the previously downloads.

Can you help me?
Best regards

Massimo

Re: HanDBase v4.1.5 Development version released!

PostPosted: Mon Jul 06, 2009 12:16 pm
by arnaudo
Resolved!

I have re boot the desktop and the installation go fine.

Massimo

Re: HanDBase v4.1.5 Development version released!

PostPosted: Mon Jul 06, 2009 2:53 pm
by dhaupert
Just as a followup to this thread- a number of usings running Windows Mobile 6 were having trouble with the build. We're fixing that and hope to have a new one up today.

Also, the desktop build was also missing some components so it's behaving like the demo version.

So sorry about these items, we'll hopefully have this fixed shortly!

Re: HanDBase v4.1.5 Development version released!

PostPosted: Mon Jul 06, 2009 4:16 pm
by dhaupert
Further followup- please try the Development Version build now, it should be updated to 4.1.5 Build D2. We're hoping this will run on WM6 devices and the desktop won't behave like a demo version. We're going to do some testing to verify this, but wanted to get it up ASAP in case you were waiting for a possible fix!

Re: HanDBase v4.1.5 Development version released!

PostPosted: Tue Jul 07, 2009 3:04 am
by arnaudo
Hello,
i have downloaded the new 4.1.5 Build D2 release, and all work fine!

Thanks
Massimo

Re: HanDBase v4.1.5 Development version released!

PostPosted: Thu Jul 09, 2009 10:45 am
by Dlevymd1
The bug I found is that the DataBases will no longer launch from a file explorer Icon, or an email attachment Icon. Instead of launching the particular database you tapped on, it merely opens the last database that was opened. This is different behavior compared to 4.0 and a major problem for my particular usage pattern.
Dan
WM 6.1 on an ATT Fuze

Re: HanDBase v4.1.5 Development version released!

PostPosted: Thu Jul 09, 2009 10:48 am
by dhaupert
Dlevymd1 wrote:The bug I found is that the DataBases will no longer launch from a file explorer Icon, or an email attachment Icon. Instead of launching the particular database you tapped on, it merely opens the last database that was opened. This is different behavior compared to 4.0 and a major problem for my particular usage pattern.
Dan
WM 6.1 on an ATT Fuze


Thanks Daniel, I got your email as well and we're checking into this to see if it happens on all devices or just WM 6.1.